Leidingbouw

Bij Gebr. Alsemgeest zijn wij onder ander gespecialiseerd in leidingbouw. Het aanleggen van leidingen voor het transporteren van gas, olie, water of warmte. Dit doen wij zowel boven als onder de grond. Daarbij kan het gaan om nieuwbouw, maar ook om het vervangen of verleggen van leidingen. Door onze jarenlange ervaring in de vele projecten kunnen wij u ook helpen met uw project. 

Onze projecten

Project: Moerdijk

Bij het Havenschap Moerdijk hebben we een stoompijpleiding aangelegd nabij de Westelijke Randweg.

Het is de eerste aftakking van de leiding die van Shell Moerdijk naar de fabriek van Lyondell Basell loopt. Die leiding loopt dwars door het Industrial Parc. De aansluiting die wij lassen is 10 ”astm staal Deze buizen zijn van tevoren behandeld en gemetalliseerd tegen corrosie.
Door deze leiding gaat stoom van 360 graden op een werkdruk van 45 bar. Om de uitzetting van de leiding op te vangen worden er om de 60 meter leiding expansie togen ingebouwd en op glijijzers gelast.

De expansietogen worden gefixeerd zodat de leiding vrij in lengte kan uitzetten door een vast punt in het leidingwerk te creëren De constructies voor deze expansietogen worden ook door ons gemonteerd.

Project: Aansluiting B. Helderman 2 op het warmtenet

Voor de nieuw te bouwen Kassen van Barry Helderman hebben we een aansluiting gelast op het bestaande warmtenet van ECW Netwerk aan de tussenweg.

Om bij de nieuw te bouwen kassen te komen Hebben we een leiding Trace van ongeveer 1200 meter, en zo’n 2400 meter voor geïsoleerde leiding (logstor) 8” Gelast. Het lasproces hier is GTAW.

Het hele trace is door ons ook na geïsoleerd met bandmoffen 315mm.
Het leiding werk is afgeperst, en NDO onderzocht Nadat we de leiding hebben gevuld met demi water is de aansluiting gelast op het bestaande netwerk met Tonisco afsluiters.
Deze afsluiters zijn ingepakt en geïsoleerd d.m.v HDPE exstruder lassen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!