Warmte netwerk

Gebr. Alsemgeest heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van warmte netwerken. Een warmte netwerk zorgt ervoor dat je in een tuinbouwbedrijf op een goede manier je warmte kan transporteren. Wij leggen het leidingen netwerk aan en zorgen dat deze goed geïsoleerd zijn zodat er geen onnodig warmteverlies ontstaat. Gebr. Alsemgeest heeft veel ervaring in het aanleggen van deze netwerken. Bekijk een greep uit onze projecten.

Onze projecten

Project: Stads verwarming Pijnacker

Hier hebben wij een leiding netwerk gelast die bestemd is voor 470 appartementen in de wijk Pijnacker Noord. De warmte is afkomstig van Ammerlaan die met hun geothermie bron warmte over hebben Het is het eerste project in Nederland waar glastuinbouw aardwarmte levert aan bestaande woningen. Er zijn 16 flatgebouwen aangesloten op het warmtenetwerk.

Vanaf Ammerlaan gestart met een boring voor geïsoleerde leidingen om bij de eerste flat te komen al de flatten worden met pex leidingen aangesloten in de ketelruimtes waar we wisselaars hebben geplaatst voor afname van de warmte.

Er waren diverse boringen nodig om het trace aan te sluiten de stalen leidingen zijn onder een 3650 gelast GTAW en NDO onderzocht, het hele netwerk hebben we ook af-geïsoleerd met bandmoffen.

Project: Warmtenetwerk ECW Agriport A7

Op de Agriport hebben wij een warmtenetwerk aan elkaar gelast en af geïsoleerd. Omdat de tuinbouwbedrijven nogal ver uit elkaar liggen vanwege de grote percelen waar de kwekerijen zich op bevinden is een leiding trace van 13 kilometer nodig om alles aan elkaar te lassen.

Er zijn ook een aantal boringen nodig om de tuinbouw bedrijven op het warmte netwerk te krijgen. Variërend van 80 tot 240 meter met een diameter van 14 duim tot 6 duim in totaal 22 boringen nodig om het trace’ aan te sluiten op de geothermie bronnen aan de oostlanderweg ECW.

Het warmtenetwerk is onder NEN3650 gelast en NDO onderzocht het lasproces SMAW voor de grotere diameters en GTAW voor de kleinere diameters.

Project: Warmtenet Het Grootslag Andijk

Op het Grootslag in Andijk hebben wij een warmtenetwerk aangelegd voor een tiental tuinbouw bedrijven. Deze warmte is afkomstig van ECW Geo Andijk BV Het leiding trace heeft een lengte van circa 6 kilometer.
Deze voor geïsoleerde leiding in grootte 12” tot 4” zijn door ons gelast en na geïsoleerd .
Om alles aan elkaar te krijgen zijn er een twintig tal boringen nodig deze boringen worden dubbel geïsoleerd met bandmoffen en covenlance Dyrax Sleeves het laswerk is 100% TofD (Ultrasoon) keur onderzocht, daarna is de leiding afgeperst en de lassen gevacummeerd
Nadat het hele warmtenet aan elkaar is gelast, wordt het afgevuld, ontlucht en op werkdruk getest ook word door middel van een externe mobiele verwarmingsketel het warmtenet op temperatuur gebracht en gespoeld over de filterstraat heen.

Vermogen: 14 MWth / Temperatuur: 92 °C

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!